Thursday, April 21, 2011

PROGRAM SUKAN PASTI KAWASAN GOMBAK BAGI TAHUN 2011

Alhamdulillah PASTI Kawasan Gombak telah berjaya mengadakan Temasya Sukan Pasti (Sukpa) dan Pesta Sukan Bola Sepak dan Bola Jaring yang diadakan seperti maklumat di bawah:-


1. TEMASYA SUKAN PASTI (SUKPA) KAWASAN GOMBAK 2011


Tarikh : 27 Mac 2011 (Ahad)

Masa : 7.30 pagi - 2.00 petang

Tempat : Taman Pinggiran Batu Caves, Gombak Setia


KEPUTUSAN PENUH TEMASYA SUKAN (SUKPA) PASTI KAWASAN GOMBAK 2011


Johan Keseluruhan : PASTI AR-RAHMAN

Johan Dun Batu Caves : PASTI AR-RAHMAN

Johan Dun Gombak Setia : PASTI AL-QAMAR

Johan Dun Hulu Klang : PASTI ILMI PERMATA

Johan Perbarisan : PASTI EHSAN 2


2. PESTA SUKAN BOLA SEPAK & BOLA JARING PASTI KAWASAN GOMBAK 2011


Tarikh : 17 April 2011 (Ahad)

Masa : 7.30 pagi - 2.00 petang

Tempat : Taman Permata, Hulu Klang


KEPUTUSAN PENUH PESTA BOLA SEPAK & BOLA JARING PASTI KAWASAN

GOMBAK 2011


PERTANDINGAN BOLA SEPAK

Johan : PASTI EHSAN 1

Naib Johan : PASTI AR-RAHMAN

Tempat Ke-3 : PASTI ILMI PERMATA 1


PERTANDINGAN BOLA JARING

Johan : PASTI ILMI PERMATA 1

Naib Johan : PASTI EHSAN 2

Tempat Ke-3 : PASTI ILMI BBS


Bulan Mac dan April setiap tahun merupakan bulan sukan bagi Pasti Kawasan Gombak. Guru-guru dan pelajar pasti akan berusaha keras bagi menjayakan acara sukan tersebut disamping berusaha bagi memastikan Pasti masing-masing menjuarai setiap acara yang akan dipertandingkan. Kerjasama erat diantara Pas Kawasan Gombak, Dewan Pemuda Pas Kawasan Gombak, Dewan Muslimat Pas Kawasan Gombak, Amal Gombak, Nisa’ Gombak, para guru, ibubapa dan pelajar Pasti menjadi tunjang utama bagi memastikan sukan tersebut dilaksanakan sebaik mungkin. Tanpa anda semua, siapalah Pasti Kawasan Gombak.


Pesta Sukan Bola Sepak dan Bola Jaring merupakan acara tahunan diperingkat Kawasan, negeri dan kebangsaan. Pasti yang berjaya diperingkat Kawasan akan mewakili Pasti Gombak untuk Pesta Sukan diperingkat Negeri yang akan diadakan pada bulan Mei nanti di Kawasan Pandan dan seterusnya peringkat Kebangsaan yang akan diadakan di Negeri Terengganu. Pemilihan pasukan dari Kawasan Gombak akan dipilih berdasarkan tiga pasukan terbaik yang mendapat tempat pertama, kedua dan ketiga di dalam Pesta Sukan yang diadakan minggu lepas. Satu sesi pemilihan akan diadakan pada hari khamis ini 21 April 2011 di Padang Taman Pinggiran Batu Caves untuk memilih pemain handalan dan mengalas amanah membawa kemenangan untuk Pasti Kawasan Gombak.


Pasti Kawasan Gombak telah melantik saudara Mazeni JB sebagai jurulatih yang akan mengemudi pasukan bola sepak dan Cikgu Napisah untuk mengemudi pasukan bola jaring Pasti Kawasan Gombak. Justeru itu, adalah diharapkan saudara Mazeni dan Cikgu Napisah dapat mengembalikan kejuaraan yang dimenangi oleh Pasti Kawasan Gombak dua tahun lepas yang diadakan di Unisel, Kuala Selangor.


Semoga Pasukan Pasti Kawasan Gombak berjaya mencipta rekod memenangi acara bola sepak dan bola jaring disemua peringkat yang akan diadakan tidak lama lagi. Sasarannya adalah memenangi tempat pertama dan akan mewakili Pasti Selangor dan seterusnya Johan peringkat Kebangsaan pada tahun ini.


Bulan Mei adalah bulan peperiksaan pertengahan tahun, ayuh bersiap untuk peperiksaan pula. Sukan, sukan juga, belajar jangan tinggal...


Disediakan oleh

PASTI KAWASAN GOMBAK

email : pastigombak@yahoo.com

Facebook : Pasti Gombak


Temasya Sukan Pasti (Sukpa) Kawasan Gombak 2011

Pesta Sukan 2011Johan Bola Sepak

Pesta Sukan 2011 Johan Bola Jaring

0 comments:

Post a Comment